Billiga ungdomsbostäder byggs

Nu kommer fler unga Malmöbor kunna bo i billiga bostäder. Det satsas nämligen på att bygga just sådana här bostäder för unga. Ungdomar har oftast inte en alltför stor budget och måste därför se till att boendet och flytten blir billig.

1812052-lagenheter-i-bostadshus-1

Det ska byggas 130 bostäder för unga i Malmö, rapporterar Sydsvenskan. Det är MKB som står bakom bygget och bostäderna ska byggas i Västra Hamnen ovanpå en ny idrottshall. Bostäderna ska vara till för de som är under 26 år och man tror att läget ska kunna passa bättre för unga. Bostäderna ska vara ettor på 29-32 kvadrat och hyran ska ligga på under 4 000 kronor. Istället för balkonger kommer det finnas en stor gemensam takterass där man kan odla eller grilla på sommaren. Varför man väljer at bygga dessa lägenheter är för att det finns ett stort behov i Malmö av billiga bostäder för yngre.

Flytta billigare

Varför de unga är i behov av billigare bostäder är för att de flesta inte har råd med de som finns ute på marknaden nu. De flesta ungdomar pluggar och har ingen fast inkomst som de kan betala en hög hyra med. För många ungdomar är det även viktigt att själva flytten blir hyfsat billig och för att hålla nere kostnaderna kan de exempelvis anlita en billig flyttfirma i Malmö som kan hjälpa dem med flytten utan att det blir ett stort hål i plånboken. När man anlitar en flyttfirma ska man helst se till att få ett fast pris. Kontrollera även att företaget är med i SMF, alternativt att de har försäkring, f-skattesedel och så vidare. Läs mer.

Köp begagnat

Ett annat tips för att hålla ner kostnaderna vid flytten är att börja med att köpa alla möbler och saker till bostaden begagnat. När man sedan får lite mer pengar kan man börja byta ut en del möbler. Begagnade möbler kan man bland annat köpa på loppmarknader eller köp- och säljsajter. Alternativt kan man höra runt bland familj och vänner ifall de har något som de inte vill ha, tipsar DN.