En grönskande grön gräsmatta

Har du vaknat upp mitt i natten av en dröm om en smaragdgrön gräsmatta och sedan blivit nedslagen av att det bara var en dröm? Tänk dig om drömmen kunde besannas, och att det inte är så svårt.

I den bästa av alla tänkbara världar så skulle det aldrig regna under våren och sommaren på dagtid, utan all nederbörd skulle fall under natten då vi låg och sov. Regnet skulle ta hand om vår växtlighet och det här med bruna och torra och tråkiga gräsmattor skulle vara ett minne blott. Men tyvärr vill sig inte vädrets makter tyglas av oss. Och då gäller det att kämpa för att få en gräsmatta som man vill ligga och sola på eller bara sitta och titta på.

Gör rätt från början

Att börja tokvattna en redan död gräsmatta är inte det roligaste. Då kan det vara värt att göra om och göra rätt från början. Ett hett tips är att då köpa gräsmatta på rulle från jademattan.se som blir en grön dröm på en gång. Och det är inte svårt! Det är så enkelt att du kommer undra varför det tagit så lång tid för dig att ta tag i det hela.

Sköt den rätt

Men, en fin matta kräver omsorg. Men det är hästlängder enklare att vilja så om en gräsmatta som är fin än en som är ful. Så vad du ska göra är att räfsa din matta så den blir fri från löv och grenar. Dessa gör att mattan kvävs då den inte får syre. När det kommer till att klippa din gräsmatta är det viktigt att tänka på att du inte ska klippa ner den kort vid den allra första klippningen utan vänta någon gång med det. Väntar du med en lång klippning så kommer stråna att skyddas mot den starka vårsolen. Det blir annars lätt att de bränns.