Fuktproblem i krypgrund

Att bygga och renovera innebär en hel del för husägare. Inte nog med att värdet automatiskt stiger så är det också en del utgifter som kan komma med en renovering. Dolda fel är inte helt ovanliga och därför kan det vara smart att ha en skadebudget som tar itu med eventuella problem såsom fuktproblem och mögel. Den man kontaktar direkt ett problem med fukt och sanering uppstår är helt klart Ocab.se som har en lång erfarenhet av just sanerings och avfuktningsarbete.

Det finns många fördelar med att välja ett hus som har krypgrund och vind, det innebär dock att man har extra koll på vissa saker. Det kan exempelvis synas på vinden om taket tar in vatten. Med krypgrund är det dessutom lätt att se om dränaget inte håller och att det tas in vatten underifrån. Det är alltså två platser i huset som fungerar som indikator på fuktproblem.

Ocab är experter på fukt

Det finns en hel del arbeten som involverar ett hus som man kan utföra själv. Fuktskador är inte ett av dem och det är alltså otroligt viktigt att man får rätt hjälp från rätt aktör. Med det kan det betyda att man tar kontakt med just Ocab som har flera års erfarenhet av liknande arbeten och dessutom är väletablerade på marknaden. Fuktproblem kan uppstå i stort sett i vilket hus som helst men en del faktorer spelar såklart in. Det är inte självklart att fukten håller sig borta när det handlar om ett nytt och modernt hus. Ett nytt hus med krypgrund är ofta uteluftsventilerade och därför extra känsliga, ett tips för den som köpt nytt hus med krypgrund är att kolla upp ventilationen. Andra problem kan vara fuktskador i fasad och det gör att själva husets utsida måste bytas, ett stort och kostsamt arbete, var noggrann att ni får en grundlig besiktning innan ni köper.