Hur personlig är din inredning?

Att inreda sitt hem ska vara en aktivitet som man gör med sig själv främst i tankarna, men hur påverkade blir vi av vår omgivning och de senaste trenderna?

När det kommer till våra hem så vill vi ha det så gemytligt och passande oss själva som möjligt. Men kan det vara så att vi påverkas mer än vad vi tror av vår omgivning.

Det geografiska läget påverkar

1293629-peacock-plumeEnligt en stor undersökning som gjorts av bygg- och fastighetsfirman NCC har de kartlagt hur människor bor och väljer att inreda. Vad de kom fram till var otroligt slående. Där kunde man se att man inreder olika beroende på vilken stad man kommer från. Om man är bosatt i Stockholm väljer man att röra sig mot det romantiska och lantliga och om man har sitt boende i Malmö har man med största sannolikhet inrett med målade väggar. Och om du är en vågad själv och vill uttrycka dig i din inredning så är chansen störst att du finner likasinnade i Göteborg, Västerås och Uppsala.

Vad som är viktigt att tänka på är att vi börjar tänka på hur vi bor och lever mer aktivt. För om man trott att inredning enbart är något ytligt så gäller det att tänka om. För det handlar om att man visar vem man är – men även vem man vill vara och borde vara. Men när inspirationen tryter är det viktigt att få tips på hur man kan blåsa liv i sitt hem. Ett enkelt steg som fler och fler tar till är att sätta färg och form på väggarna. Se bara på www.scandiwall.se hur mycket skillnad och personlighet man kan skapa med lite färg. Vad som kan hända med ett mer levande hem är att man själv får kraft och inspiration och börjar leva lite mer innerligt – vilket aldrig är fel.