Nya fönster blir ny känsla

Ibland krävs det otroligt lite för att göra en jättestor skillnad. Det kan handla om att måla redan vita väggar, vita på nytt eller att byta skåpluckor i köket. Plötsligt kan det kännas mycket fräschare och snyggare, och det blir ett nytt rum trots att man inte har gjort någon renovering som tagit år och dagar. En sak som kan ge den stora skillnaden, trots att många inte tror det, är ett fönsterbyte. Genom att göra ett fönsterbyte kan du se till att du väljer glas som släpper in ljuset på rätt sätt, vilket gör att rummet som fönsterna sitter i blir mycket större (eller känns mycket större om en ska vara helt korrekt). Du kan vid fönsterbyte också välja att ha andra ”karmar” eller färger, vilket också kan göra en stor skillnad mot hur känslan i rummet är. Och som om inte det vore nog tåls också att säga att du genom att byta ut gamla fönster också kan spara tusenlappar i energi och elkostnader. Det är en stor fördel mot både din ekonomi, men också mot miljön (eftersom du med bättre fönster inte behöver använda lika mycket uppvärmning i hemmet vilket i större utsträckning är dåligt för miljön). Det har skrivits mer om detta i en artikel som du kan läsa här under rubriken ”byt ut gamla fönster, spara tusenlappar”. Du kan också göra ditt fönsterbyte själv, någonting du kan läsa om här. Om du däremot vill att det ska utföras av proffs ska du komma ihåg att det är avdragsgillt på ROT-avdraget, och med det blir bytet inte speciellt dyrt. Lycka till!

När du sedan fått upp dina nya fönster kan det vara bra att veta hur de putsas. Någonting du lär dig genom att kolla på det här klippet. 

När du sedan fått upp dina nya fönster kan det vara bra att veta hur de putsas. Någonting du lär dig genom att kolla på det här klippet.