Våga renovera och göra om

Det är nästan farligt att kika runt bland inredningstidningar, efttersom man lätt blir avundfsjuk på de fina hem som många har. Men avundsjukan är någonting en ska undvika och istället bör man inspireras och se de möjligheter som finns att göra med en lägenhet. Det går faktiskt att göra bra mycket mer än många tror, och om man bara öppnar upp sitt kreativa sinne så kommer det snart bli tydligt att ens bostad är lika enkel att förändra som när du bygger och renoverar i The Sims.

Kolla bara in den här lyan som det skrivits om i Leva & bo. Det är etagelägenhet med en makalös planlösning och inredning – och den var inte alls så fantastisk innan renoveringen. Det man behöver göra för att få till en sådan lägenhet är att planera ordentligt, och så klart ta hjälp av folk som vrkligen kan hantverket. Tålamod är också någonting som är bra att ha när det handlar om bygg och renovering, för det tar tid. Vad man dock ska minnas är att resultatet gör väntan väl värd. Smart är det också att se sig om för material och inredning på nätet snarare än bara gå till gamla byggaffärer. Köp spiraltrappa online exempelvis så kommer du se att det finns ett stort utbud att välja på och att du kan mest troligt också hitta prisvärda trappor. Det handlar om att vidga vyerna och se vad som erbjuds i den digitala världen.

Glöm inte heller att du kan använda dig av ROT-avdraget när du bygger om och renoverar, det gör att du kommer ner ordentligt i pris och kan spendera pengarna på material snarare än arbetskraft. Också viktigt att se till att de man tar hjälp av vid renovering och bygge kan sin sak. Ni har säkerligen sett Fuskbyggarna, och vet vad det kan innebära när det blir fel. Här är ett klipp där Martin Timell berättar hur man kan identifiera en fuskbyggare: