Därför är det fördelaktigt att sälja tomt

Om du har en stor tomt kan du tjäna pengar på att stycka av tomten och sälja den. Men för att maximera vinsten är det en god idé att ta hjälp. Du kan få väldigt bra vägledning från en extern part genom hela processen.

Att stycka av tomten för att sedan sälja en del har sina fördelar. Om du har en stor tomt som du planerar att stycka av och sälja är ett tips att gå in på https://www.bocenterbyggtjanst.se/ som kan göra din tomtaffär enkel. När du tar hjälp av dem kan du helt enkelt få ut mer av din försäljning vilket är mycket gynnsamt för dig.

“Det är fastighetsägaren som ansöker om avstyckning.” Läs mer här

Bra hjälp kan öka vinsten

Det är inte helt enkelt att stycka av en tomt för att sedan sälja den. Du behöver bland annat ansöka om avstyckning. Det finns även många lagar och regler som du behöver ta i beaktande. När du tar hjälp kan du dels få svar på dina frågor men också hjälp med att tyda det olika reglerna och lagarna som finns.

Viktigt med bra tomtplanering

Det är även viktigt när du ska stycka av en tomt att tomtplaneringen blir bra. Ju bättre planering desto attraktivare blir tomten att köpa. Om det är många intressenter som vill köpa kan det bli budgivning vilket kan ge ett bättre slutpris. En annan fördel med att ta hjälp är att du kan få tomten värderad. En lyckad styckning möjliggör att du kan sälja tomten för mer pengar och göra en större förtjänst vilket är positivt.