En vigsel i trädgården?

Bröllop kan se olika ut, beroende på vem det är som gifter sig och hur man ser det framför sig. Varför inte gifta sig utomhus – det tycks vara den nya trenden. Kanske ha ett bröllop i trädgården?

bröllopspar skogDet är januari och vill man ha ett ståtligt bröllop i sommar gäller det att börja planera i tid. Det är nämligen så mycket mer att tänka på än vad man kanske till en början tror. I Sveriges Radio går det att läsa om hur trenden tycks gå att gifta sig borgerligt och gärna det utomhus om vädret tillåter. Att våga skippa etikettsregler och traditioner verkar vara på uppgång. Utomhusbröllopet kan stå i en grönskande park, på plats i en glänta i skogen eller kanske någonstans i någon av Sveriges vackra skärgårdar. Mer om detta i artikeln.

I SVT skrivs det om de bästa tipsen för bröllopet, som varken behöver bli vare sig dyrt eller krångligt om en använder sig av olika knep och tricks. Varför inte hålla festen i trädgården hemma i stället för att boka en sal eller ett gille att servera mat och dansa loss i natten i. Det går att göra det riktigt vackert i en lummig trädgård, med lyktor och personliga utsmyckningar.

Söta inbjudningskort ger vigseln en personlig touch

Med ett par riktigt romantiskt sirliga inbjudningskort, från till exempel Calligraphen. Men man kan också göra korten själv, om man har lite inspiration och fingerfärdighet. På bordet kan man med fördel placera söta placeringskort, kanske vika små fröpåsar av vacker tapet och skriva namnet på gästen? Det behöver inte vara svårare än så.

Och vill du ha det där extrema sagobröllopet, går det att gifta sig som Askungen, i Disneyland:

Det är Disneyland i Florida som erbjuder romantiska giftaslystna par den sagolika chansen – Expressen