För ett tryggare hem

Villa

Många idag vill försäkra sina hem, både ut och invändigt. Likaså gäller när det kommer till larm på huset. Det kan också komma att kosta mindre för dig som anlitar ett larmföretag i premie och försäkring varje år. Man anser också att man ska satsa mycket på ett seriöst larmbolag som har en bra larmcentral som är bemannad jämt.

Tjuvarna stal för över 50.000 från Sofias hem. Hon har nu på grund av detta satt in ett larm. Paret som bor tillsammans var hos några vänner och märkte inte att det hade varit ett inbrott när de kom hem. Det var först senare som maken Mikael såg kofotsmärken på altandörren. Elektroniska artiklar samt deras unika vigselringar var borta. Paret mådde såklart dåligt av det inträffade och kunde inte göra något mer än att ringa polisen. Det är ganska ovanligt idag att man får fatt i de som har gjort inbrott i lägenheter, men framför allt villor. Det uppdagas ungefär 4% av alla inbrott som sker i landet. Nästan en bråkdel av alla de 22 000 inbrott som sker varje år.

Tryggare hem

Det finns många olika saker man kan göra för att få ett tryggare hem. En utav dessa är att ordna med en ordentlig dörr.

  • En dörr som man inte kan öppna hur som helst och som när man låser den, så går låset hela vägen in i dörr karmen. På detta sätt krävs det en hel del för att göra ett inbrott och det är också väldigt enkelt för andra att märka av.
  • Det andra är att ha ett bra larm som också leder till en larmcentral som är bemannad dygnet runt.
  • Och det tredje är såklart att välja läge och om du bor i lägenhet, att inte bo på bottenvåningen, bor du i villa kan du ha bra grindar in till gården och andra grejer som gör det svårare för tjuven. Du kan också gå in på http://www.larmhem.se/3-hemlarm för att hitta just ditt larm.