Färre som höjer bolånet vid en renovering

Svenskar är ett folk som älskar att renovera och nu när våren smugit sig in börjar renoveringstankarna att anlända. Det är dock ovanligt få svenskar som väljer att höja sina bolån för att genomgå en makeover på huset. 

3040342-lagenheter-i-bostadsomrade-4När man tänker på den rådande bostadsmarknaden kan man lätt bli snurrig över att priserna stigit så mycket, speciellt när man ser till Stockholm. Dock kommer det alltid att råda bostadsbrist och så länge det gör det så kommer folk att betala de höga priserna för att få en lägenhet. Har man en bostad, men som man kanske inte är så nöjd med men ändå gillar läget så är ett bra tips att man istället väljer att göra en renovering, något vi skrivit mer om här. Detta skapar även större trivsel samt att när man väl ska sälja så kommer man få ut mer för den.  I Västerbottens-kuriren går det att läsa en artikel som tar upp att det blir allt färre som väljer att höja sina bolån när det kommer till att renovera.

Lägsta siffran på tio år

”Det kan bero på att många hunnit renovera klart, men också på att hushåll räknar med att den långa perioden av minskade skatter och ökande disponibla inkomster nu är slut.”

Detta säger privatekonomen Jens Magnusson. Med det nya amorteringskraven kommer man nog få se en förändring och efter den första augusti kommer man bara få göra en omvärdering av lägenheten var femte år om man inte väljer att göra en mycket tsor renovering.