Inred ditt sovrum trendigt 2021

Sovrummet är ett av de rum som vi spenderar allra mest tid i, i snitt 7 timmar per dygn. Det är därför viktigt att känna trivsel i sitt sovrum och att det ger en harmoni och ger ett lugn så att du kan sova gott om nätterna.

”Andra trender som vi kommer få se mycket av under 2021 är återgåendet till naturmaterial och en mer minimalistisk stil.”

Sovrumstrender är något som kommer och går och vad som var trendigt förra säsongen är inte nödvändigtvis trendigt nästkommande säsong. Trender ändras konstant efter vad framstående inredare och trendsättare väljer att inreda och dekorera sina hem och i synnerhet sovrum med. Trenderna kan växla fort och du behöver inte anamma samtliga trender, att plocka upp någon trend här och där kan räcka för att åstadkomma ett modernt hem.

Trender 2021

Fram till hösten 2020 var hotellkänsla-trenden otroligt utbredd och populär i Sverige och utomlands där gardiner från golv till tak och även tunnare gardiner bakom ljusdämpande gardiner var i fokus. Detta är fortfarande högaktuellt nu inför 2021, men många väljer att skippa de tunnare gardinerna bakom de ljusdämpande gardinerna (då de fungerade mest som insynsskydd).

Andra trender som vi kommer få se mycket av under 2021 är återgåendet till naturmaterial och en mer minimalistisk stil. Många väljer att experimentera med materialval och färger på dessa, även om basfärgerna vitt, grått och beiget fortfarande är alltjämt aktuella. Andra färger som vi kommer få se mycket av i år är olika nyanser av blå. Även denna färg är väldigt naturnära, och särskilt de ljusare nyanserna av blå är högaktuellt i år. Satsa därför på inslag av blått i din inredning i år. Bortsett från att det är en väldigt vacker färg medför den även en känsla av lugn och harmoni, något som många utav oss behöver och även vill få känslan av hemmavid.