Kökstrender att ha koll på

Hur ser det ut när det gäller kökstrender? Det är långlivade trender som varierar mellan flera olika år snarare än mellan olika säsonger. Om du vill förändra ditt kök efter rådande trender just nu så är lyxiga detaljer, mörkt trä och smart teknik något som är supertrendigt.

För den som funderar på att göra om sitt kök så finns det en hel del trender som kan vara bra att ha koll på för att inspireras fullt ut. Kanske ska du göra om i ditt befintliga kök som du är trött på, eller så ska du flytta till nytt och vill starta om på ny kula även vad gäller kökets interiör. Då är trender perfekt att inspireras av.

Mörka färger och lyxiga detaljer samt teknik

Det som tar över vad gäller kökstrender just nu är mörka kök överlag, lyxiga detaljer och smart teknik som gör matlagningen enklare. Gråtoner är supersnyggt i kök och supertrendigt. Likaså naturmaterial och mörkt trä, detaljer som är udda, personliga och exklusiva, mässing och läder, väggskåp, asymmetriska lösningar i köket. Så här skriver Sydsvenskan om asymmetritrenden:

”Blanda material, förvaringslösningar och färger. Nu vill vi göra individuella val och skapa personliga kök.”

Välj ut det som tilltalar dig för att inreda ditt kök moderiktigt. Bra att tänka på när du ska välja ut inredning till ditt kök är att tänka långsiktigt. Ta inte någon inredning som du kommer tröttna på om ett par år. Välj en stil som du kan leva med länge. Men, var samtidigt inte för feg.