Ladda batterierna i sovrummet

Alla rummen i ditt hem fyller en viss funktion. Och när det kommer till sovrummet så ska detta rum se till så du får en god natts sömn så du kan vila upp dig och ta del av en ny dag på bästa sätt.

Vår sömn är otroligt viktig för oss. Då gäller det att när vi ska inreda våra sovrum att vi tänker på allt från fina sängramar som skapar ett lugn till bra tapeter i behaglig färgskala. Att ha en tv i rummet kan vara skönt och tänkas avslappnande, men det ger också en viss typ av stress. Försök att se att detta rum ska vara en avkopplingens rum.

Det här med sömn

När det kommer till sömn är det bara ner och mer som vi lär oss om vår fantastiska hjärna. Nu har man även på Medborgarskolan börjat med nattkurser där deltagarna sover sig igenom kursen och med det lär in. En metod för de morgontrötta månne? Vi vet att sömnen är otroligt viktig för våra hjärnceller. Och det är även viktigt att vi sover ordentligt. När det kommer till sömnbrist så släpps det ut samma molekyler i blodet som det gör vid en akut hjärnskada.

Om du är orolig för att du inte sover dina 8 timmar om dagen så är det bara att tänka om och andas ut. För när det kommer till sömn så är det något som är ärftligt och vi behöver sova olika många timmar beroende på vad vi är för person. Det viktiga är att vi får en god natts sömn men bra djupsömn. Detta får du genom bra säng, bra kudde och en behaglig innetemperatur samt ett rum som andas lugn.