Lyxiga badkar

Att bada badkar är en lyx enligt många, men inte enligt hyresnämnden och Svea Hovrätt – men för den som vill går det att köpa badkar i miljonklassen. För visst är det lyxigt med badkar, speciellt om de är i trä eller 18 karats guld!

badkar elegant badrumÄger du ett bubbelbadkar från Badspecialisten eller ett gammalt hederligt badkar i keramik? Grattis! Då kan du nämligen känna dig extra lyxig, för är det något som inte längre kan räknas som att anses vara standard i ett modernt hem är nämligen just badkaret. Inte enligt Hyresnämnden eller ens Svea Hovrätt som nyligen fastslog att ett gäng hyresgästers önskan om att behålla befintlig inredning i badrummet vid ett stambyte inte alls väger lika tungt som hyresvärdens intresse att renovera, vilket Sydsvenskan nyligen skrev om. Men för många är badkaret fortfarande bäst och om man skulle ha en miljon kronor som ligger och skräpar kan man unna sig ett badkar i ren lyx – ett badkar som nyligen dykt upp på marknaden är till salu för 999 000 kronor berättar Laholms Tidning.

Varför är badkaret så dyrt?

  • Badkaret tog 300 timmar att tillverka
  • Är gjort i almträ
  • Kommer hålla i 100 år eftersom det stod dränkt med vatten i fem dagar och sen fick det soltorka – vilket är tortyr för alla sorters trä
  • Är vattentätt – badkaret blev även dränkt i olja i flera omgångar för att hålla tätt

Det finns dock dyrare badkar i världen

Att betala nästan en miljon för ett badkar är nog inget som kanske så många har råd med, men detta är långt ifrån det dyraste badkaret som finns på marknaden. Till exempel skriver Metro om vad som kan ha varit världens dyraste badkar – nämligen ett badkar i Japan i solitt guld med en prislapp på hisnande 7 miljoner kronor.  Men detta badkar blev dock senare stulet och eftersom hotellet som inhyste denna 80 kilo tung pjäs inte hade några övervakningskameror så kommer dess försvinnande att förbli ett mysterium – så vi får hoppas att de hade försäkrat karet ordentligt och att övervakningssystem inte var en del av försäkringsavtalet!