Rund eller rektangulär pool?

Många drömmer om att ha en egen pool på altanen eller ute i trädgården – att simma och svalka sig i. Men vad ska för pool ska en välja egentligen? Det finns massor av olika varianter att välja på så fundera länge innan du bestämmer dig helt!

Tidigare har det här nämnts att det kan vara bra att använda rut-avdraget redan i år, innan det sänks i och med de nya reglerna. Men det viktigaste är inte alltid att du kan göra rätt avdrag på priset, utan att poolen blir exakt så som du tänker dig den, att du själv och din familj blir nöjd.

Olika pooler för olika trädgårdar och smak

pexels-photo-61129För det är nämligen så att det finns ett antal olika pooler att välja på, varianter så att säga. I Expressen tipsas det om olika modeller att fundera kring – vad passar dig och din trädgård, samt din budget? Några av modellerna är den klassiska rektangulära poolen som passar nästan alla tomter och som brukar ha en djupare del med trampolin. Sedan finns det även en mer grafisk form, som den åttaformade poolen – den ger mycket pool för pengarna. En lite mer prisvärd pool är säsongspoolen som både är enkel att ställa upp och fylla med vatten. Denna är gjord i stål och plast och kan variera i storlek. En uppbyggd pool ovan mark är annars ett alternativ, denna är byggd lite som en traditionell timmerstuga och är lättbyggd och håller länge med sina tryckimpregnerade stommar i timmerträ. Denna passar utmärkt på en större altan, gärna vid en sommarstuga. Ett av de sista tipsen på pooler i artikeln är en rektangulär miljöpool med en så kallad romersk trappa i en båge längs ena långsidan. Lite dyrare men väldigt vacker.

För den som ogillar kanter finns det givetvis runda och ovala pooler som helt saknar hörn. Dessa ger ett lite mjukare intryck.