Så får du en fin fasad

Att ha en fin fasad på huset är trevligt för dig som bor där men även för betraktaren. En fasad tar mycket stryk genom åren av väder och vind. Det kan göra att fasaden slits och det är viktigt att upptäcka eventuell skador i tid.

Om det var länge sedan du putsade om fasaden på ditt hus kan det vara dags att göra det. Att se över fasaden men jämna mellanrum och renovera den är ett måste. Om du vill fixa din fasad ska du definitivt gå in på www.fasadrenoveringstockholm.se/fasadputs-stockholm/ och anlita professionella fasadputsare. Det är bra och viktigt att anlita bra hantverkare som vet vad som behöver göras.

Laga skador i fasaden direkt

En trött och sliten fasad gör ingen gott varken för den som betraktar huset utifrån eller för de som bor i huset. Det är viktigt att komma ihåg att även om fasadputs på ett hus är underhållsfritt är det viktigt att se över huset för att upptäcka eventuell skador i tid. Om du inte tar hand om din fasad och lagar den när det uppkommit skador kan det bli fuktinträngningar och andra skador på det som är innanför fasaden. Fasaden ska skydda huset från alla yttrepåfrestningar. Men om fasaden är skadad kan den inte göra sitt jobb.

Det är viktigt med rätt putsbruk

Många tror att fasadputs är en stenfasad men det är faktiskt en yta som består av tre skikt av kalk och cementblandning. När din fasad ska renoveras är det viktigt att skadorna lagas med rätt putsbruk. När det gäller både stora och små fasadjobb är det bäst att anlita proffs för att få en jämn fasad och en fasad som håller bra kommande åren. Om du inte har fasadputs i dagsläget men vill ha det ska du veta att om din villa är byggd i trä eller sten kan du absolut omvandla husets yttre till en putsad fasad.