Så kan du inreda ditt sovrum 2019

När det gäller inredning är sovrummet det rum som kanske får minst uppmärksamhet. Det är ju oftast det mest privata rummet och det är få bortom den eller de som bor i hemmet som kommer att se det. Det är synd, för sovrummet är kanske det viktigaste av alla hemmets rum. Du spenderar en tredjedel av din tid i sovrummet och det är platsen där du framför allt ska ladda batterierna. Det är därför viktigt att det inreds harmoniskt på ett sätt som får dig att varva ned. Trenderna för hur du kan inreda ditt sovrum 2019 tar fokus på rummet som en plats för återhämtning och speglar årets inredningstrender i stort.

Dova och mörka färger

Ljust och fräscht kanske var nyckelord när det gällde inredning för några år sedan, men inte längre – i synnerhet om man pratar om sovrum. Här är den senaste trenden att hitta dova och rofyllda färgtoner som sänker pulsen och tankeverksamheten. Komplettera gärna en mörk färgskala med mycket textilier i form av lakan, gardiner och kuddar. Dova färger upplevs som mjuka, än mer rogivande blir det om ditt sovrum i praktiken faktiskt också är mjukt. Se också till att du kan dämpa ljuset från fönstren, sammetsgardiner dämpar ljud och ljus i sovrum, det är ett av de bästa tipsen.

Blommor i alla former

En av de största inredningstrenderna år 2019 alla kategorier är blommor i alla olika former: torkade, levande, som delar av mönster och så vidare. Det betyder att det inte kan gå fel om du låter dem få en stor del av ditt sovrum också. Inte minst kan du ta vara på de gynnsamma effekterna som du kan få av att ha vissa levande växter i ditt sovrum. Grönbladiga växter hjälper till att rena luften och kan i längden hjälpa dig med din nattsömn. Överkast och gardiner i blommiga mönster är bra komplement som hjälper dig att få ro i sinnet.

Våningssängar?

En av de kanske mer överraskande sovrumstrenderna för år 2019 är våningssängarnas återkomst. Nu är det visserligen en trend som främst tagit fäste på olika lyxhotell runtom i världen men det får troligtvis ett visst genomslag även hos privatpersoner. I alla fall om det är så att du bor i en storstad och tvingas förhålla dig till den lägenhetsbrist som råder där. Numera är det inte alltför ovanligt att också vänner och roomies tvingas dela sovrum varpå en våningssäng kan vara en av de bästa lösningarna.

Second hand

Miljöproblemen och klimatet har tagit plats på nyheternas förstasidor på allvar under år 2019. Det påverkar såklart också hur vi inreder våra hem. Second hand har under relativt lång tid varit en drivande trend inom heminredning. Om du inreder ditt sovrum med andrahandsmöbler kan du inte gå fel. För sovrummet kan du hitta allt från hyllor till nattygsbord och annat på second hand. Skulle det vara så att möblerna inte riktigt passar in i sovrummet i det skick du köper dem i finns alltid möjligheten att renovera dem. I det sammanhanget kan du dessutom ge möblerna en personlig touch. Glöm inte bort att det trendigaste av allt alltid är en personlig stil av hög klass.