Tipsen för höstträdgården

Bara för att hösten har svept in så ska man inte vända bort blickarna från trädgården. Det finns mycket att göra med sin trädgård. Både för att ge bästa förutsättningarna inför vinter, men även för att skapa en vacker höstträdgård. 

Trädgård ikonerHar man en trädgård vet man att det är otroligt mycket jobb och skötsel. Men tar man bara hand om den så vet man även att man får tillbaka tiofalt. Om man känner för att ta tag i sin trädgård men inte vet var man ska böra kan man boka trädgårdsplanering för att få en skjuts i rätt riktning. När man väl har en fin trädgård är det svårt att tänka sig varför man skjutit upp det så länge.

Många tips från experterna

Kanske är det på hösten som trädgårdsexperterna hörs mest då det är många med trädgård som inte riktigt vet hur de ska bära sig åt. Både på Expressen och i Aftonbladet går det att finna mängder av bra tips på avd man ska tänka på för att få de bästa förutsättningarna. I Hallands dagblad får man lära sig att allt som blommar i mars till juni ska planteras nu så de får ligga och gro säkert under vinterns månader.

Om man vill förlänga blomningen så bör man åka till en botanisk trädgård för att där se utbudet och vad man kan plantera just nu som sprider värme och blommor. Men, framför allt så ska man se hösten som en tid då man står till våren. Om du gör ett bra jobb så kommer du att få njuta av dina frukter i vår. Var inte heller för nitisk i städningen då vissna blad ger ett skydd mot kölden som kommer och som sedan ger näring igen. Det är även viktigt att kolla över vilka växter som inte klarar vintern och sedan ta in dem för vinterförvaring. Från artikeln i Aftonbladet kommer här ett utklipp på vackra höstkombinationer:

  • Röd rudbeckia tillsammans med alunrot, höstsilverax och rosenflockel. Kanske med lammöron i framkant.

  • Kärleksört, jätteverbena, höstsilverax, ett vackert prydnadsgräs och rosa dahlior. Lite alunrot i framkant.

  • Höstanemon, rosa fackelblomster, anisisop och en ljust gul rölleka.

  • Vit skogsaster, kransveronika, blodtopp, vit höstflox och ett vackert prydnadsgräs.