Trädgård med pool och växter

Våren är snart här och vad är bättre än att börja planera för eventuella hemmabyggen, bad och trädgårdsnjuteri? Med en uteplats där pool ingår finns det ingen hejd på sommarkänslan.

De allra flesta vill säkerligen ha en trädgård eller uteplats med space för både odling, avslappning och solande. Med en terasspool på stadigt underlag, grönskade blommor och sköna, varma dagar är sommaren komplett. Men vad finns det att tänka på när du ska planera din trädgård?

Planera din trädgård – för bad och njutning

Vad finns det att tänka på för att skapa en personlig, ombonad trädgård? Jo, att välja de växter som du verkligen tycker om, inte sådana som du tror att andra tycker är fina. Välj helt själv och bygg inte en trädgård för dig och din njutning, inte för att visa upp och stoltsera med den. Var vill du dricka ditt morgonkaffe, var vill du njuta en varm eftermiddag och var vill du ta ett svalkande bad i poolen? Tänk efter och basera din planering på vad du ser framför dig. Mer råd här.

Våga misslyckas även i trädgården

Några fler bra tips finns det i denna artikel i Elle Decoration. Där tipsas det om att inte köpa billig, steril jord utan att själv bygga jorden utifrån kompost. Ha en plan för vilka färger och växter du vill ha varje år, färgkoordinera gärna för en riktigt fin, sammansmält effekt. Var även närvarande i din trädgård för att förebygga insektsangrepp och skadedjur, det kan vara allt från att plocka sniglar till att se om växter är sjuka eller behöver mer vatten. Våga misslyckas när du provar, det går inte att lyckas med allt. Vissa växter dör och andra blir uppätna av skadedjur.

Ett annat gott råd finns här, det handlar bland annat om att låta trädgården vara din alldeles egna kreativa plats. Här behöver inget vara rätt eller fel, det ska i stället vara exakt så som du vill. Med massor av växter, prydnader, platser och utemöbler som du tycker om och det som gör dig glad. Prova dig fram och ta hjälp av en professionell trädgårdsmästare eller landskapsarkitekt om du känner dig osäker. Det kanske räcker med en konsultation för att du ska få spinn på din egen kreativitet och inspiration.