Våren står för dörren

Nu börjar mars sista snö att smälta bort från de flesta platser i landet och snart kommer träden, blommorna och grönskan att komma – för nu är våren snart här. Och vilket sätt är bättre att fira in våren på än att sätta fart med att fixa i ordning trädgården?

????????????????????????????????????????Någonting som är ett säkert vårtecken är när de första blommorna dyker upp i trädgårdar och i blomsterlådorna på balkongen, så varför inte sätta igång med att göra i ordning uteplatsen redan nu så att det är klart när den riktiga vårvärmen drar in över staden? Ett tips för att förnya uteplatsen en aning är att handla nya utemöbler online och även passa på att klicka hem lite nya blommor att plantera. En blomma som till exempel klarar av kyla väldigt bra är Penséer – vilket egentligen är en höstblomma och finns i en mängd olika sorter och färger. Den blomsorten är nämligen en hybrid mellan olika arter i viola-släktet och om den utsätts för frost, vilket kommer ibland även på våren, så dör den inte utan slokar bara lite men rätar sedan upp sig igen (källa).

Budgettips

Bara för att det är billigt att handla nya utemöbler på nätet så ska man inte glömma bort de man redan har. För om man tycker om de möbler man har på exempelvis sin balkong så kanske det räcker med att måla om dem? Ett tips är att köpa hem lite färgglad målarfärg och måla på så blir möblerna som nya igen (källa). Men om man verkligen vill bli inspirerad till att göra något speciellt med sin uteplats är ett annat smart råd att ta sig iväg till Stockholmsmässan och besöka årets trädgårdsmässa – där hittar man nämligen inspiration vart man än vänder sig! Så klicka här för att se årets program så att du inte missar mässan.